Πολιτική|26.06.2019 20:00

Οι συνεντεύξεις Αχτσιόγλου-Μητσοτάκη μέσα από την οπτική της Δήμητρας Ψαχούλια

Γιάννης Πολίτης

«Έχω σχέση με πολιτικό. Ε,δεν ξέρετε, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο;». Αυτή ήταν η αποκάλυψη που έκανε η Έφη Αχτσιόγλου και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία τελείως διαφορετική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή «the 2 night show» μίλησε για τα νεανικά του χρόνια, την στροφή του στην πολιτική, την σχέση του με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς και για τον γάμο του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Αναφέρθηκε, όμως στο πως είναι να είσαι αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος και παράλληλα πατέρας. Μάλιστα μία από τις αποκαλύψεις που ξεχώρισαν ήταν για το τατουάζ και τον ήχο κλήσης στο κινητό του. «Σκέφτηκα να κάνω τατουάζ. Σε άλλες εποχές. Πριν γίνει της μόδας, αλλά τελικά δεν έκανα. Με ρώτησε ο γιος μου, όμως και αυτό που του είπα είναι να το σκεφτεί καλά και κυρίως να σκεφτεί πώς θα είναι μετά από 30 χρόνια. Αν έκανα νομίζω πως ήταν κάτι που θα είχε σχέση με τα παιδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Στο κινητό έχω το Paradise City των Guns ‘n’ Roses» πρόσθεσε.

Το ethnos.gr συνομίλησε με τη σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας Δήμητρα Ψαχούλια και ζήτησε την άποψή της για τις δύο συνεντεύξεις. Σύμφωνα με την Δήμητρα Ψαχούλια «η εποχή του μπαλκονιού φαίνεται ότι περνάει στην ιστορία και πλέον βοηθάει περισσότερο η αμεσότητα των πολιτικών, χωρίς όμως να χάνεται η ουσία αυτών που θέλουν να πουν».

Η Έφη Αχτσιόγλου τόλμησε να μιλήσει για την προσωπική της ζωή

«Θα σας φανεί παράξενο αλλά δεν πήρε όλο τον αέρα από αυτό το βίντεο. Στο εξωτερικό κομμάτι, το άσπρο της έδωσε πολλούς πόντους, ήταν μία καλή επιλογή. Ωστόσο το μαλλί της έπρεπε να είναι πιο νεανικό και όχι τόσο συντηρητικό. Περίμενα ένα διαφορετικό χτένισμα. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά η εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο. Το contrast που έκανε σε πρώτο πλάνο δεν μου άρεσε» ανέφερε αρχικά.

«Το περπάτημά της θέλει δουλειά, το τεχνικό της κομμάτι είναι φοβικό και μαζεμένο χωρίς να βλέπουμε ένα περπάτημα με αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά την άρθρωσή της ήταν καλή, καθώς χρησιμοποιεί σωστά ελληνικά και δεν κάνει μακροσκελείς προτάσεις» πρόσθεσε.

«Ως ιδέα, είμαι μαζί της, την επικροτώ επειδή τολμά να βγαίνει και να μιλάει ανοιχτά για προσωπικά και πολιτικά πράγματα, χρησιμοποιώντας σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία και τις σύγχρονες μεθόδους» είπε ακόμη. Όμως, συνέχισε, «δεν είχε ισχυρό σύνθημα και δεν προέτρεψε για κάτι. Η είδηση, ωστόσο, που προκύπτει για τη σχέση της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ήταν τολμηρή, γι αυτό και έπαιξε παντού αυτό ως τίτλος. Δηλαδή ο κόσμος από αυτό το βίντεο κράτησε μόνο την προσωπική της ζωή. Φαίνεται ότι αρέσει αυτή η «κλειδαρότρυπα» με την Αχτσιόγλου. Εκεί πρέπει να αναρωτηθεί η ίδια εάν την βοήθησε αυτή η αναφορά. Για μένα καλά έκανε και το είπε αλλά πρέπει να υπάρχει ένα αφήγημα όταν φτάνεις να αναφέρεσαι στην προσωπική σου ζωή».

«Θα προτιμούσα να είχε γίνει ένα βίντεο με σύγχρονες κοφτές ερωτήσεις και σε ένα δεύτερο βίντεο ας έκανε ένα δεύτερο sequel με ερωτοαπαντήσεις. Το ότι πίνει αλκοόλ, milko και τρώει τυρόπιτα, είναι λίγο παιδικό. Θα ήταν ότι πρέπει για μία κοπέλα που κατεβαίνει δημοτική σύμβουλος. Για μία υπουργό και μάλιστα με πολύ καλή ρητορική αυτό το βίντεο την αδίκησε. Όμως εκτιμώ ότι τόλμησε να το κάνει» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την απόλυτη ανατροπή 

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε ότι «έκανε την απόλυτη ανατροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και θετικά μάλιστα. Νομίζω ότι το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θέλει το χρόνο του. Ωστόσο όταν βρίσκει tempo και τα πατήματά του, πάει όλο και καλύτερα. Αυτό το έχει και με την προσωπική επαφή, αλλά αυτό βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Όλο αυτό το προεκλογικό ταξίδι τον έχει βοηθήσει καθώς λύνεται, απελευθερώνεται, τολμάει. Η καμπάνια αυτή έχει σχεδιαστεί πάνω του και του ταιριάζει γάντι. Και το πρώτο βίντεο με τις μύγες ήταν πολύ καινοτόμο».

Όσον αφορά την τεχνική είπε ότι «νομίζω πως προέκυψαν ειδήσεις. Το πολύ τολμηρό ήταν ότι μπήκε και σε περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά για την οικογένειά του χωρίς να λαϊκίζει. Την χρησιμοποίησε μόνο όταν ρωτήθηκε. Δεν έκανε λάθη και νομίζω ότι κινήθηκε πολύ ωραία και φρέσκα».

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα για το εάν θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάποιος άλλος πολιτικός ξεκαθάρισε πως «υπάρχει ένας τεράστιος αστερίσκος. Δεν πάνε όλα για όλους. Αναλόγως την τεχνική, το ύφος και το περιεχόμενο θέτεις επί τάπητος τις παραμέτρους και βλέπεις εάν μία τέτοια επιλογή τον βοηθάει ως προς το μήνυμά του. Ο κύριος σκοπός αυτών των βίντεο είναι για να καταλάβει ο κόσμος το αφήγημα του κάθε πολιτικού. Κάποιος κόσμος ακόμα είναι αναποφάσιστος και περιμένει να δει τη λεπτομέρεια που θα τον κάνει να αποφασίσει πριν από τις κάλπες. Νομίζω ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης πήγε σε ειδικά κοινά καθώς ήξερα πολλά πράγματα για τους νέους. Εδώ τον βοηθάει και η νεαρή ηλικία των παιδιών του. Μου έβγαλε ότι έχει περιφερειακή όραση και δεν ήταν στρογγυλός. Άλλωστε δυσαρέστησε και κόσμο λέγοντας για παράδειγμα ότι θα επιβάλλει τον αντικαπνιστικό νόμο». 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςσυνέντευξηΈφη Αχτσιόγλου