Πολιτική|29.06.2019 08:55

ΚΙΝΑΛ: H Φώφη Γεννηματά απευθύνει κάλεσµα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους

Φώφη Γιωτάκη

Ραντεβού στην κεντρική εκδήλωση του Κινήµατος Αλλαγής στην Αθήνα, όπου η Φώφη Γεννηµατά θα απευθύνει κάλεσµα επιστροφής των προοδευτικών ψηφοφόρων ανά την Ελλάδα, δίνει η Χαριλάου Τρικούπη, ποντάροντας στη µαζική συµµετοχή οπαδών του Λεκανοπεδίου. Για την επιτυχία του εγχειρήµατος εργάζονται ήδη µε συγκεκριµένους ρόλους στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές – αρκετοί εκ των οποίων σπεύδουν να ακυρώσουν προγραµµατισµένες εµφανίσεις στους δήµους των εκλογικών περιφερειών τους.

Ειδικό ρόλο κινητοποίησης έχουν αναµφισβήτητα και οι υποψήφιοι βουλευτές µε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ο επικεφαλής Γιώργος Καµίνης µε την «προίκα» της εµπειρίας και των διαύλων επικοινωνίας από τις δύο θητείες του στον ∆ήµο Αθηναίων και την πρόσφατη µάχη των ευρωεκλογών. Στη µάχη της κινητοποίησης των δυνάµεων του Λεκανοπεδίου συµµετέχει και ο υποψήφιος για τον ∆ήµο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ως υποψήφιος Επικρατείας περιόδευσε τις προηγούµενες µέρες σε αρκετές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Περιοδείες

Η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει την Τετάρτη στο Θησείο, ενώ τις προηγούµενες µέρες η Φώφη Γεννηµατά έχει προγραµµατίσει επισκέψεις και εκτός Λεκανοπεδίου. Χθες, για παράδειγµα, έκανε περιοδεία στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας. Πρώτος σταθµός ήταν η Πάτρα, όπου την υποδέχθηκε στο εκλογικό κέντρο του Κινήµατος Αλλαγής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με τη δήλωσή της από την αχαϊκή πρωτεύουσα η κυρία Γεννηµατά έκανε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφατα ταύτισε τη µη αυτοδυναµία της Ν∆ µε «επανάληψη» των εκλογών µε απλή αναλογική µέσα στον ∆εκαπενταύγουστο.

«Ο κ. Μητσοτάκης µάς λέει τώρα “Μητσοτάκης ή χάος”. Εκβιάζει ωµά τον ελληνικό λαό, αλλά οι Ελληνες δεν τσιµπάνε. Θέλουν πολιτική σταθερότητα, δεν θέλουν νέες περιπέτειες» τόνισε η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, εκτιµώντας ότι οι προοδευτικοί ψηφοφόροι θέλουν ισχυρό Κίνηµα Αλλαγής, προοδευτικό αντίβαρο στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης ∆εξιάς. «Στις 7 Ιουλίου δίνουµε ραντεβού µε τους προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη. Η λογική µπορεί να επιστρέψει στη χώρα, µε τη δική σας ψήφο. Μην απεµπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα. Η χρήσιµη ψήφος είναι η ψήφος στο Κίνηµα Αλλαγής» επανέλαβε η κυρία Γεννηµατά, η οποία στη συνέχεια αναχώρησε για το Αγρίνιο και τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόµµατος.

«Tα καινούργια γραφεία του Κινήµατος Αλλαγής στο Αγρίνιο έχουν έναν ισχυρό συµβολισµό, προχωράµε δυναµικά» είπε απευθυνόµενη στα τοπικά στελέχη, υπενθυµίζοντας ότι τα σηµαντικά ποσοστά των ευρωεκλογών στην περιοχή µπορεί να ενισχυθούν περαιτέρω µε τη συστράτευση όλων των δυνάµεων. Για σήµερα το προεκλογικό πρόγραµµα περιοδειών της κυρίας Γεννηµατά περιλαµβάνει τέσσερις στάσεις: στην Αθήνα, στο Πέραµα, στη Σαλαµίνα και στο Κερατσίνι

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛεθνικές εκλογές 2019