Πολιτική|03.05.2019 14:44

Στα Γιάννενα ο Πάνος Σκουρλέτης

Τίμος Φακαλής

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη Τύπου στα Ιωάννινα, με αφορμή τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε, παράλληλα, το στίγμα και την πρόταση του κόμματός του, σε αυτές τις διαδικασίες. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις επιλογές του κόμματος τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στον δήμο Ιωαννιτών και, όπως φαίνεται, αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Αφενός οι διαφορετικές προσεγγίσεις που γίνονται από στελέχη του ίδιου του κόμματος, αφετέρου ο κίνδυνος εκλογικής κατάρρευσης, κρατούν τις συζητήσεις ανοιχτές, σε ένα τοπίο, μάλιστα, εντελώς διαφορετικό από εκείνο του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές αντιμετωπίζοντάς τις ως πρόβα των εθνικών.

Χωρίς χρίσματα

«Δεν ήρθαμε για να δώσουμε χρίσματα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Σκουρλέτης στα Γιάννενα, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προσπάθειες με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Σημείωσε ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα είναι αυτή που θα ανακοινώσει στηρίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα, με σεβασμό, όμως, στις επιλογές των τοπικών οργάνων.

Ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στον δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα λοιπά, υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής ενώ άσκησε κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ που επιχειρούν να κρατήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση δέσμια κομματικών επιλογών.

Πάνος ΣκουρλέτηςΣΥΡΙΖΑΔημοτικές εκλογές