Πολιτική|02.07.2019 11:14

Κώστας Ζαχαριάδης στο Εθνος: Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουµε για το µέλλον µας

Newsroom

Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουµε εάν θα συνεχίσουµε όλοι µαζί την πορεία προς τα εµπρός ή θα γυρίσουµε στις σκοτεινές µέρες της λιτότητας και των µνηµονίων. Εάν θα συνεχίσουµε µε µια νέα τετραετία µε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό ή εάν θα γυρίσουµε πίσω στην ανασφάλεια, σε µια εποχή που όλοι θέλουµε να ξεχάσουµε, σε µια εποχή χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη και ελπίδα. Το δίληµµα, λοιπόν, των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι συγκεκριµένο και σαφές. Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, µε θάρρος, µε µνήµη, µε γνώµονα το συλλογικό κοινωνικό συµφέρον.

Η απόφαση είναι κρίσιµη και αποφασιστική για το µέλλον µας, για το µέλλον της κοινωνίας και των νεότερων γενιών, των επαγγελµατιών, των µισθωτών, των συνταξιούχων, των µικρών και µεσαίων επιχειρηµατιών, των αγροτών. Στις περιοδείες µου συναντώ ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές οµάδες. Ακόµα και µεταξύ των πιο απογοητευµένων από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η παραδοχή ότι έγιναν πράγµατα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θετικά πράγµατα στον τοµέα της εργασίας, στον τοµέα της υγείας, στο κοινωνικό κράτος, µεταξύ άλλων. Μας πιστώνουν ότι βγάλαµε τη χώρα από τα µνηµόνια, ότι κάναµε θετικά βήµατα, αλλά µας χρεώνουν ότι αργήσαµε, ότι καθυστερήσαµε.

Το ζήτηµα που θέτουν αρκετοί συµπολίτες µας είναι ότι «µπορούµε να κάνουµε περισσότερα» και αυτό είναι αλήθεια. Το µήνυµα των ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρο για εµάς και η άµεση απάντηση που δίνουµε έρχεται µέσα από το πρόγραµµά µας για την επόµενη τετραετία. Θέλουµε µια Ελλάδα µε περισσότερες και καλύτερες δουλειές, δεν ξεχνάµε ότι την καταστροφική πενταετία 2010-2014 ένα εκατοµµύριο συµπολίτες µας βγήκαν στην ανεργία.

Οτι παραλάβαµε άδεια δηµόσια ταµεία, υπερχρεωµένα και σήµερα έχουµε ένα βιώσιµο, δηµόσιο ασφαλιστικό σύστηµα, µε µείωση επίσης των εισφορών για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελµατιών, µε αυξήσεις στους χαµηλοσυνταξιούχους. Δεν ξεχνάµε ότι παραλάβαµε ένα διαλυµένο δηµόσιο σύστηµα υγείας και σήµερα έχουµε ενισχύσει το ΕΣΥ µε προσωπικό, υποδοµές και εξοπλισµό, µειώνοντας την οικονοµική επιβάρυνση των ασθενών και δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δηµόσια υγεία. ∆εν ξεχνάµε, επίσης, ότι παραλάβαµε ένα πλήρως απορρυθµισµένο και χρεοκοπηµένο κοινωνικό κράτος και σήµερα έχουµε τριπλασιάσει τον προϋπολογισµό της Πρόνοιας.

Εχουµε, µεταξύ άλλων, µειώσει τη φτώχεια και την παιδική φτώχεια, έχουµε εντάξει τους ανάπηρους συµπολίτες µας στην εργασία, καλύπτοντας το 15% των νέων θέσεων στο ∆ηµόσιο, χωρίς απώλεια του επιδόµατος αναπηρίας. Εχοντας αυτή την παρακαταθήκη, συνεχίζουµε και σχεδιάζουµε την επόµενη µέρα πάνω σε γερές βάσεις. Προωθούµε την πλήρη µετάβαση στο ψηφιακό ∆ηµόσιο, αναβαθµίζουµε εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγµατεύσεις, προχωράµε από το 2020 σε σταθερή αύξηση του κατώτατου µισθού, σε δηµόσιες επενδύσεις 15 δισ. ευρώ για νέους επιστήµονες και ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας, αλλά και σε ένα νέο, απλούστερο πλαίσιο για τη σύσταση και αδειοδότηση επιχειρήσεων.

Αυτά είναι µόνο µερικά από τα βήµατα που έχουµε ήδη σχεδιάσει και την εποµένη των εκλογών θα θέσουµε σε εφαρµογή. Απαιτείται όµως η τελική ετυµηγορία του ελληνικού λαού. Η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία είναι στήριξη σε ένα µέλλον µε σταθερότητα, ανάκαµψη και προοπτικές. Η ψήφος στις προοδευτικές ιδέες και στον Αλέξη Τσίπρα είναι ψήφος ασφάλειας.

Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τοµέα Αθηνών µε τον ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας ΖαχαριάδηςΣΥΡΙΖΑεθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019