Πολιτική|04.07.2019 18:02

Εκλογές 2019-Άγγελος Τόλκας στο Εθνος: 7 Ιουλίου: Το κοµβικό σταυροδρόµι

Newsroom

Είναι σαφές, πλέον, µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών πως η 7η του Ιούλη αποτελεί κοµβικό σταυροδρόµι τόσο για την κοινωνία όσο και για την ίδια τη δηµοκρατική παράταξη. Η κοινωνία έπειτα από 9 δύσκολα χρόνια, βρίσκεται εκτός µνηµονίων και µπορεί, επιτέλους, να ορίσει τη µοίρα της, µε τις δικές της δυνάµεις.

Να προχωρήσει µε γοργά βήµατα στην πορεία της ανάπτυξης και της προόδου, στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που προκάλεσαν οι πολιτικές του παρελθόντος και στην εµπέδωση ενός άλλου ύφους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονοµικής δραστηριότητας, µακριά από παρασιτικές λογικές που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας όλα τα προηγούµενα χρόνια.

Να ακολουθήσει ένα νέο στέρεο παραγωγικό µοντέλο, που θα διασφαλίζει εργασία µε ανθρώπινους όρους, αναδιανοµή του πλούτου προς όφελος των πολλών, δηµόσια εκπαίδευση για όλους και δηµόσια υγεία για όλους.

Να επιλέξει ανάµεσα στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Βαλκανικής και στην πολιτική τού άλλα λέω στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στο εξωτερικό. Να εκµεταλλευτεί τις δυνατότητες του φυσικού πλούτου της πατρίδας µας µε σεβασµό στο περιβάλλον και στη φυσική κληρονοµιά του τόπου µας. Να συνεχίσει να δίνει το παράδειγµα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, όπως έκαναν οι κάτοικοι της περιφέρειας, µακριά από τη λογική του µίσους και της ξενοφοβίας. Η δηµοκρατική παράταξη είναι ταυτισµένη µε τη δυναµική πορεία της κοινωνίας, από το 1910 έως και σήµερα.

Η δηµοκρατική παράταξη που ταυτίζεται πλέον µε τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία δίνει καθηµερινά τη µάχη για τη νέα, νικηφόρα πορεία που θα διασφαλίσει τη φυγή προς τα εµπρός και την αυτοδύναµη πορεία του τόπου, µακριά από εξαρτήσεις και λογικές διαπλοκής. Οσοι διαχρονικά πιστέψαµε στην παρακαταθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, οφείλουµε να διαφυλάξουµε τα λαϊκά κεκτηµένα µέσα από την ενεργή συµµετοχή µας στον µεγάλο αυτόν αγώνα για τις ίσες δυνατότητες για όλα τα στρώµατα της κοινωνίας.

Οι δηµοκρατικοί πολίτες οφείλουν και θα δώσουν την απάντηση σε όλους όσοι ονειρεύονται τη διαχείριση του τόπου µε όρους φέουδων, κληρονοµιάς και αναπαραγωγής των ταξικών διαχωρισµών και ανισοτήτων που οι ίδιοι δηµιούργησαν. Στον αγώνα αυτόν δεν πρέπει να λείπει κανείς. ∆εν µπορεί να λείπει κανείς.

Γράφει ο Άγγελος Τόλκας, υποψήφιος βουλευτής στην Ηµαθία µε τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία

ΣΥΡΙΖΑαποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019