Πολιτική|05.07.2019 08:06

Εκλογές 2019: Προσκλητήριο Μητσοτάκη για συμμετοχή στις κάλπες

Σπύρος Μουρελάτος

Βουλευτικές εκλογές 2019: Στον αστερισµό της αυτοδυναµίας κινούνται στη Νέα ∆ηµοκρατία, καθώς, όπως επισηµαίνει σε κάθε δηµόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία 24ωρα, η ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελεί προϋπόθεση για την άµεση εφαρµογή του κυβερνητικού του προγράµµατος.

Αυτό ήταν και το βασικό µήνυµα της χθεσινής, κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Θησείο, όπου ο πρόεδρος της Ν∆ ενθάρρυνε τους πολίτες να αψηφήσουν για λίγες ώρες τις «Σειρήνες» της παραλίας και να προσέλθουν µαζικά στις κάλπες, καθώς το στοίχηµα της συµµετοχής είναι ένα από αυτά που επιδιώκει να κερδίσει η Ν∆.

Εξέπεµψε εκ νέου, δε, ενωτικά µηνύµατα, επιµένοντας ότι, εφόσον τον εµπιστευθούν οι ψηφοφόροι, θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και ότι το οικονοµικό του πρόγραµµα θα αποβεί επ’ ωφελεία όλων, κυρίως του κόσµου της εργασίας και των οικονοµικά ασθενέστερων.

Είναι σαφές ότι τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μητσοτάκης επεδίωξε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ότι οι βασικές οικονοµικές δεσµεύσεις του, ήτοι η µείωση φόρων, η προσέλκυση επενδύσεων, η δηµιουργία νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας, καθώς και η διατήρηση ή και η ενίσχυση όλων των κοινωνικών επιδοµάτων στοχεύουν να αυξήσουν τον παραγόµενο πλούτο για όλους.

Τα πλεονάσματα 

Στον απόηχο των διεργασιών για τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πρόεδρος της Ν∆ τόνισε ότι θα επιµείνει στην επαναδιαπραγµάτευση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσµατος. Μάλιστα, σε χθεσινή του συνέντευξη στον Real FM ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι την επαύριο των εκλογών δεν υφίσταται κανένα ζήτηµα πιστοληπτικής γραµµής, καθώς, όπως τόνισε, δεν τη χρειάζεται η χώρα, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις του υποψήφιου βουλευτή του κόµµατος στον Νότιο Τοµέα, Μπάµπη Παπαδηµητρίου.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Ν∆ γνωστοποίησε ότι η προ ολίγων ηµερών Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε η απερχόµενη κυβέρνηση για την επένδυση στο Ελληνικό θα ανακληθεί αµέσως, επαναβεβαιώνοντας ότι η επένδυση θα ξεκινήσει το συντοµότερο δυνατό, καθώς, όπως επεσήµανε, πρόκειται για ένα εµβληµατικό έργο, το οποίο θα αλλάξει την όψη της Αθήνας και αφορά σε 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητη η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στον γνωστό δηµοσιογράφο Σέιν Σµιθ για λογαριασµό του Vice και του HBO και κυκλοφόρησε χθες τα ξηµερώµατα και στην οποία, µεταξύ άλλων, υπογράµµισε ότι οι καρποί της ευηµερίας θα πρέπει να µοιράζονται δίκαια.

Τέλος, µε περιοδεία σε νοµούς της Μακεδονίας, και συγκεκριµένα σε Πέλλα, Ηµαθία, Πιερία, και µε τελικό προορισµό, το βράδυ, τη Θεσσαλονίκη, κλείνει σήµερα την προεκλογική εκστρατεία του ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας ως εµφανή στόχο να ανακόψει την όποια δυναµική αναπτύσσουν, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση. Είναι, εξάλλου, δεδηλωµένος στόχος της ηγεσίας της Ν∆ να µην ξεπεράσουν το κοινοβουλευτικό όριο του 3% τα δύο προαναφερθέντα κόµµατα

αποτελέσματα εκλογών 2019εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019