Πολιτική|05.07.2019 08:46

Εθνικές Εκλογές 2019: Tο ΚΙΝΑΛ δίνει τη µάχη της ?υτικής Αθήνας

Φώφη Γιωτάκη

Βουλευτικές εκλογές 2019: Φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας στη ∆υτική Αθήνα επιλέγει να κάνει η Φώφη Γεννηµατά, ποντάροντας στη σηµαντική ενίσχυση της εκλογικής δύναµης του ΚΙΝΑΛ, από την καθοριστική αναµέτρηση µε ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆, στην άλλοτε «πράσινη» περιοχή.

Το στοίχηµα είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους όσοι αναλύουν εκ νέου τα αίτια της εκλογικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια στη ∆υτική Αθήνα. Ωστόσο η ανταπόκριση του κόσµου, σύµφωνα µε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δείχνει ότι η φωνή του ΚΙΝΑΛ δυναµώνει και ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία – κάτι που διεφάνη και από τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους και στους άλλους δήµους της ∆υτικής Αθήνας.

Η Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζει άλλωστε ότι η αύξηση του εκλογικού ποσοστού στον ∆υτικό Τοµέα της Β’ Αθηνών δεν σηµαίνει µόνο ότι θα εξασφαλιστεί µία έδρα για τον πρώτο σε ψήφους στην περιοχή αλλά και ότι θα επιδράσει ουσιαστικά στη διαµόρφωση του πανελλαδικού αποτελέσµατος.

Γι’ αυτό και η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής έχει προγραµµατίσει να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία µε επίσκεψη στο Αιγάλεω, έναν από τους µεγαλύτερους δήµους της Αττικής αλλά και της χώρας.

Χθες, εν τω µεταξύ, η κυρία Γεννηµατά περιόδευσε στη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Κατά τις συνοµιλίες που είχε µε στελέχη των τοπικών οργανώσεων εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσµα της κάλπης και επέµεινε στο ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει την επόµενη µέρα ισχυρό ρόλο από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Αισιόδοξοι

«Είµαστε αισιόδοξοι γιατί είµαστε ενωµένοι, γιατί είµαστε αποφασισµένοι, γιατί ερχόµαστε πολύ δυναµικά και ζητάµε από τον ελληνικό λαό να µας εµπιστευθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Λαµία, επαναλαµβάνοντας ότι «η χρήσιµη ψήφος για τον ελληνικό λαό, για τα λαϊκά συµφέροντα, είναι η ψήφος στο Κίνηµα Αλλαγής».

Και συνέχισε επιχειρώντας να εξηγήσει στους πολίτες γιατί είναι στρατηγικού χαρακτήρα η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ: «Γιατί εµείς είµαστε το πολιτικό αντίβαρο στις πολιτικές της ∆εξιάς και στη συντήρηση. Είναι όµως και κρίσιµη η ψήφος στο Κίνηµα Αλλαγής για την πολιτική σταθερότητα. Γιατί η αυτοδυναµία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Θυµίζω µονάχα ότι χρειάζονται 200 βουλευτές για να αλλάξει η απλή αναλογική και να µην υπάρξει ακυβερνησία στον τόπο. Αυτό µπορεί να το επιτύχει µονάχα η καθοριστική ενίσχυση του Κινήµατος Αλλαγής». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτίµησε να αφήσει για το τέλος της συζήτησης µε τους πολίτες τη σφοδρή επίθεση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. «Την ίδια στιγµή που στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας µιλούν ακόµη και για νέο µνηµόνιο, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πει έστω και µία λέξη για την αλλαγή των δεσµεύσεων Τσίπρα» είπε αναφερόµενη στον αρχηγό της Ν∆ και κατέληξε µε σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ο µεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη, ο υπονοµευτής της δηµοκρατικής παράταξης, το βαρίδι της Αριστεράς».

Καταγγέλλουν προβοκάτσια

Οι οργανώσεις του κόµµατος στην Αχαΐα καταγγέλλουν προβοκάτσια εις βάρος του Κινήµατος Αλλαγής, τονίζοντας ότι κυκλοφόρησαν ψηφοδέλτια µε αλλαγµένη την εγκεκριµένη σειρά των υποψηφίων, µε στόχο να βγουν άκυρα. «Σκοπός της προβοκάτσιας είναι να µειωθεί το εκλογικό ποσοστό του Κινήµατος Αλλαγής» υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, που επισηµαίνει ότι «στα σωστά ψηφοδέλτια τα επώνυµα των υποψηφίων είναι γραµµένα µε απόλυτη αλφαβητική σειρά».

εθνικές εκλογές 2019ΚΙΝΑΛαποτελέσματα εκλογών 2019εκλογές 2019