Πολιτική|07.07.2019 20:08

Exit polls: Μετακινήσεις και συσπειρώσεις σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος ανέλυσε στην εκπομπή του Open TV «Η ώρα της απόφασης» ανέλυσε τις συσπειρώσεις και τις μετακινήσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.  «Η Νέα Δημοκρατία είχε μία εντυπωσιακή συσπείρωση σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα συσπειρώνει το 91,6% των ψηφοφόρων. Παράλληλα είχε εισροές από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι εισροές έχουν ως εξής:

Το 13% της Ελληνικής Λύσης μετακινείται στη ΝΔ, το 26% από το Ποτάμι, το 12% από την Ένωση Κεντρώων, το 29% από όσους απείχαν στις ευρωεκλογές, το 10% από το ΜέΡΑ25, το 5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2% από το ΚΚΕ, το 8% από τη Χρυσή Αυγή και το 10% από το Κίνημα Αλλαγής» ανέφερε αρχικά.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «αυτή η πολυσυλλεκτικότητα φαίνεται να οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε ένα τόσο υψηλό ποσοστό. Η συγκεκριμένη πολυσυλλεκτικότητα στηρίχθηκε στη βάση της επιτυχούς επικοινωνιακής και πολιτικής στρατηγικής της αποκατάστασης της μεσαίας τάξης, που αγγίζει τους Έλληνες περίπου οριζοντίως».

Από την άλλη πλευρά σχολιάζοντας τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 85,2% ανέφερε τα εξής: «Οι εισροές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται από το 32,5% της αποχής στις ευρωεκλογές, από το 10% των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων, από το 11% του ΚΙΝΑΛ, 27% από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, από το 11% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, από το 2,5% της Νέας Δημοκρατίας, από το 9% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και από το 24% των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25.

exit pollαποτελέσματα εκλογών 2019εθνικές εκλογές 2019