Πολιτική|08.07.2019 14:01

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Στη Βουλή δύο αθλητικογράφοι με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Δύο αθλητικογράφοι θα εκπροσωπήσουν τους Θεσσαλονικείς στη νέα Βουλή μέσα από το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Πρόκειται για τον Απόστολο Αβδελά και τον Κώστα Χήτα, που εκλέγονται στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, οι οποίοι για την επόμενη τετραετία θα αφήσουν τα μολύβια και τα μικρόφωνα και θα ετοιμάζουν τους λόγους τους από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Ελληνική Λύση παίρνει δύο έδρες από τον Νομό Θεσσαλονίκης, μία στην Α' και μία στη Β’ εκλογική περιφέρεια.

Ο Απόστολος Αβδελάς μπορεί να ήρθε δεύτερος σε ψήφους στην Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο μπροστά του είχε τον επικεφαλής του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα επιλέξει για τον εαυτό του την έδρα που εκλέγει το κόμμα του στη Λάρισα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Απόστολο Αβδελά για τα έδρανα της Βουλής, η διαφορά του οποίου με τον τρίτο, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη, είναι περίπου 600 ψήφοι.

Ο Απόστολος Αβδελάς είναι γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του. Κατά κάποιον τρόπο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ, αφού είναι παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια με την κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας και μέλους της «χρυσής» ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά» τη δεκαετία του ’70, Χρήστου Τερζανίδη.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε εφημερίδες και σε άλλα ραδιόφωνα της πόλης.

Ο Κώστας Χήτας ήρθε πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Θεσσαλονίκης, με διαφορά περισσότερους από 500 σταυρούς από τον δεύτερο, Γιάννη Ευσταιθίου. Εκπροσωπεί τη γενιά των σαραντάρηδων και έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ραδιόφωνα και σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Κυριάκος ΒελόπουλοςΑπόστολος ΑβδελάςΕλληνική Λύσηεκλογές 2019νέα κυβέρνηση