Πολιτική|12.07.2019 17:13

Δοξιάδης: Δίνει απαντήσεις για το μυστήριο με τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου

Newsroom

«Συλλογική ψυχική νόσος ο αγώνας της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία».

Αυτή η δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, στην παρουσίαση του βιβλίου «Από πού ως πού όλοι αγώνες είναι δίκαιοι» στις 29 Μάρτη του 2018, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media αλλά και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα -με ανάρτησή της στο Facebook- ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το εν λόγω ζήτημα. «Παρτε θέση, κύριε Πρωθυπουργέ. «Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη» ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, υφυπουργός Εργασίας για τους αγωνιστές της δικτατορίας. Στις φωτογραφίες μερικοί από τους ‘ψυχικά νοσούντες’ που βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από τη χούντα. Αλέκος Παναγούλης. Νικηφόρος Μανδηλαράς. Ανδρέας - χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Αντρέα -Λεντάκης. Γιώργης Τσαρουχάς. Σάκης Καράγιωργας. Σπύρος Μουστακλής. Περικλής Κοροβέσης. Κίττυ Αρσένη», έγραψε.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε η υφυπουργός Εργασίας

Ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης πήρε θέση για το εν λόγω ζήτημα, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Σύμφωνα με τον κ. Δοξιάδη, αυτά που είπε η υφυπουργός Εργασίας αποτελούν ουσιαστικά δικά του λόγια από το βιβλίο.

Παράλληλα κάνει λόγο για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο που αναρτήθηκε για να της γίνει σφοδρή επίθεση. «Η αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου» τονίζει και προσθέτει ότι «εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Ακόμη ανάρτησε και το κείμενο από το βιβλίο που διάβασε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δόμνα ΜιχαηλίδουΔικτατορίαΑπόστολος Δοξιάδης