Πολιτική|30.07.2019 12:23

Βρούτσης: Έχουν δοθεί αρκετά υψηλές συντάξεις - Θα γίνει restart και επανυπολογισμός

Newsroom

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που ξέσπασε για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε αποκαλύψει και το θέμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα. Μόνο που αυτή τη φορά τόνισε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα να καταφέρει να βάλει τελικά «φρένο» στα υπέρογκα ποσά που ήταν έτοιμα να δοθούν σε συγκεκριμένους ανθρώπους.  

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια», ενώ χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία». Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά υψηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν καταβληθεί, ωστόσο θα τακτοποιηθούν μέσω ρύθμισης που μελετά συστηματικά η κυβέρνηση. 

«Από τη μία έχουμε ευνοϊκές απονομές συντάξεων και από την άλλη αδικίες. Θα γίνει restart στο σύστημα επανυπολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. 

Η απάντηση σε Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο για τα fake news

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκαναν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Τάσος Πετρόπουλος σχετικά με τα fake news, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με ονόματα και δηλώσεις» και σχολίασε πως είναι «θράσος ότι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Κόντρα σημείωσε ότι: «Δεν ξέρω πού αναφέρεται ο Γιάννης Βρουτσης, όταν μιλά γι' αυτές τις πολύ υψηλές συντάξεις». Με τη σειρά του, ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις, αμφιβάλλω αν έχει δοθεί καμία»

Πάντως, για το θέμα είχε τοποθετηθεί και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι: «Ο κ. Βρούτσης αδυνατεί να αναμετρηθεί με το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι κλάδοι που θα έπαιρναν τις συντάξεις 24.000 ευρώ

Γιώργος ΚατρούγκαλοςΓιάννης ΒρούτσηςΤάσος Πετρόπουλοςσυντάξεις