• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θάνατος Μυρτούς στην Κεφαλονιά: «Κάναμε χρήση κοκαΐνης, έπεσε στο κρεβάτι κι άρχισε να κάνει σπασμούς» - Η απολογία του 26χρονουΝεκρή στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο ρίχνει φως στην υπόθεση - Το «μυστήριο» με το παράθυροΤο Ιράν ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ όσο διαρκεί η εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου - Η πρώτη αντίδραση ΤραμπΝεκρή ανήλικη στη Διώρυγα της Κορίνθου: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως - Η 17χρονη είχε αφήσει σημείωμα
δημοφιλές τώρα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση - Η προθεσμία της 30ής Απριλίου
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   28.07.2019 09:51
Newsroom
Newsroom

Θα έδιναν σύνταξη 24.000 ευρώ - Τι καταγγέλλει ο Γιάννης Βρούτσης

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (copyright: Eurokinissi)
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (copyright: Eurokinissi)

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα. Τουλάχιστον, αυτό κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου. 

Στο ερώτημα αν ένας συνταξιούχος θα μπορούσε να παίρνει σύνταξη 24.000 ευρώ, η απάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής αλλά και με επιβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είναι… ναι. Γιατί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ετοιμάζονταν να δώσουν σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έθετε ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης. Έτσι, οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ βρέθηκαν μπροστά σε περιπτώσεις που τα ποσά προκαλούν ζάλη!

Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ. Γι’ αυτούς είχαν βγει συντάξεις που αρχίζουν από 8.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι τις 23.900 ευρώ, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Κάποιες τέτοιες υψηλές συντάξεις έχουν ήδη δοθεί, τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, μάλιστα, ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, με εντολή του Γιάννη Βρούτση, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης έστειλε κατεπείγον email προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων για υψηλές συντάξεις.

«Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000 ευρώ, 24.000 ευρώ το μήνα. Τις ζήτησα και τις έχω στα χέρια μου», πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας «δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη. Πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει αποφάσεις συνταξιοδοτικές».

Κατά τον Γιάννη Βρούτση, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «γνώριζε το θέμα μήνες τώρα και αδιαφόρησε πλήρως. Εγώ το έμαθα τώρα, εγώ αιφνιδιάστηκα. Είχαν γίνει οι υπολογισμοί. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποιες έχουν ήδη δοθεί«.

Προανήγγειλε αλλαγή του νόμου και τόνισε πως ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα και το υπουργείο επεξεργάζεται κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση.

Διαβάστε ακόμη

Νεκρή στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο ρίχνει φως στην υπόθεση - Το «μυστήριο» με το παράθυρο

Ιστορική ανακάλυψη: ελληνικό νόμισμα από την Τροία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο

Τραγωδία στην Αγγλία: Νεκρή σε λίμνη εντοπίστηκε 7χρονη - Συνελήφθη η παιδοκόμος

Νεκρή ανήλικη στη Διώρυγα της Κορίνθου: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως - Η 17χρονη είχε αφήσει σημείωμα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάννης Βρούτσης
  • συντάξεις
  • Έφη Αχτσιόγλου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr