Πολιτική|05.08.2019 23:16

Γεωργιάδης προς Τσίπρα: Να μας πείτε ποια συμφέροντα καλύπτετε για το Ελληνικό

Newsroom

Απαντήσεις σε πρώτο ενικό… στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την τροπολογία σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και ότι το νομοσχέδιο επιφέρει αύξηση του αριθμού τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει ένα νομοθέτημα που να καταγράφει τον επιτρεπόμενο αριθμό μετακλητών. Για πρώτη φορά κωδικοποιούμε διατάξεις και αυστηροποιούμε το πλαίσιο. Η παρελθούσα δομή είχε καταμετρημένες οργανικές θέσεις 770 και με την παρούσα πρόβλεψη περιορίζεται στους 695».

Πιο συγκεκριμένα, για τις θέσεις στη Γενική Γραμματεία και τη Γραμματεία του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου σημείωσε ότι τις μέτρησε και αυτές ήταν 161, ενώ με το νομοσχέδιο – όπως δήλωσε – περιορίζονται σε 100 για τον πρωθυπουργό και σε 8 για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πάντως, έπειτα από την παρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχουν 20 μετακλητοί που είναι στις υπηρεσίες αυτές διορισμένοι εδώ και μία δεκαετία και διατηρούνται από όλες τις κυβερνήσεις διαδοχικά και μερικοί από αυτούς που διορίστηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τις επικρίσεις του για την αλλαγή των συντελεστών δόμησης στο Ελληνικό, φέρνοντας τους ουρανοξύστες μέσα στη θάλασσα και πάνω στο κύμα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τροπολογία αναφερόταν μόνο στη νομική διασφάλιση του όρου υψηλά κτήρια… «Μας είπατε ότι με το νόμο που ψηφίσαμε, αλλάξαμε τους όρους δόμησης προς όφελος του επενδυτή. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια πράγματα για μια σοβαρή επένδυση που και εσείς υποστηρίξατε με τον δικό σας τρόπο», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η δική μου τροπολογία ήταν μία σελίδα… μία τροποποίηση του ίδιου νόμου που ψηφίστηκε τον Νοέμβρη 2018. Πείτε μου σε ποιο σημείο της τροπολογίας ευνοήθηκε ο επενδυτής… Αν δεν το κάνετε, όλα όσα είπατε ήταν έπεα πτερόεντα… Και επειδή με ευκολία λέτε ότι εμείς ήρθαμε για να ευνοήσουμε την "Lamda", έτσι αστήριχτα όπως το λέτε εσείς θα μπορούσα να πω και εγώ ότι και εσείς σήμερα ήρθατε τώρα εδώ για να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση…

Απάντηση Άδωνι και για τη Βασιλική Θάνου

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και για τις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου. Του αντέτεινε ότι τα ίδια έκανε και εκείνος με την κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδη, ενώ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν έρχεται μόνο για την κυρία Θάνου αλλά γιατί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αντιπρόεδρος έχει τοποθετηθεί η σύμβουλος του Νίκου Παππά αλλά και γιατί εκεί βρέθηκε η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης ΤσίπραςΆδωνις ΓεωργιάδηςΓιώργος ΓεραπετρίτηςΕλληνικόΒασιλική Θάνου