Πολιτική|02.09.2019 23:13

Η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ στον Μητσοτάκη

Αντώνης Γκιόκας

Λίγο πριν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, χθες, με εκπροσώπους των «κοινωνικών εταίρων» στο Μέγαρο Μαξίμου. Λογικό είναι, λίγο πριν από την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της πόλης, να ακούσει την άποψή τους για μία σειρά από κρίσιμα θέματα.

Ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησε ήταν και η διορισμένη από τα δικαστήρια ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι του Μητσοτάκη, αλλά της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αφού έτσι κι αλλιώς «καταπίνει» τη γλώσσα της στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που είναι σε βάρος των εργαζόμενων, όπως η πρόσφατες τροπολογίες του Γιάννη Βρούτση, έχει έναν και μόνο σκοπό: τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας και κανέναν άλλο.

Φαίνεται, βέβαια, πως η διορισμένη ηγεσία της δεν έχει κανένα πρόβλημα να πραγματοποιεί συναντήσεις που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσει.

Μπορεί να ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στη κυβέρνηση για την πρόθεσή της να προχωρήσει στο «ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων» και τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες», που αποτελεί το πλήρες φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων με το οποίο και συμφωνεί απόλυτα!

Τέλος πάντων, καλό θα ήταν να περιοριστεί στον λόγο για τον οποίο διορίστηκε από τα δικαστήρια και να πραγματοποιήσει άμεσα το συνέδριο. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να μη γίνει σε κάποιο κοσμικό τουριστικό θέρετρο, από αυτά που μας συνηθίζει…

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓΣΕΕΓιάννης Παναγόπουλος