Πολιτική|03.09.2019 13:43

Με «σκονάκι» από τον Κικίλια ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι θα πει για την Υγεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με «σκονάκι» από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναμένεται να ταξιδέψει για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τις τελευταίες ημέρες τα σημειώματα, για όσα έγιναν αλλά προπαντός για όσα θα γίνουν στον τομέα της Υγείας, δίνουν και παίρνουν. 

Το επιτελείο του υπουργού Υγείας ετοιμάζει εδώ και μέρες τα σημειώματα για τον πρωθυπουργό ώστε να αξιοποιήσει στις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη τα σχέδια της κυβέρνησης για την Υγεία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έγκυρες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά στα οποία θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η καθημερινότητα των ασθενών στο ΕΣΥ με τη βελτίωση των συνθηκών αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής. Αναμένεται να μιλήσει για την ανανέωση του εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για τα μέτρα που θα ληφθούν για την καλύτερη πρόσβαση των πασχόντων στο σύστημα. 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις ανθρώπινες συνθήκες που θα επιφέρει η ομάδα του υπουργείου Υγείας στις Μονάδες Περίθαλψης, καθώς και για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα χειρουργεία και την εξάλειψη των ράντζων από τους διαδρόμους. Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει μέτρα και για τους νέους γιατρούς και για τη στόχευση της κυβέρνησης να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στην πρώτη κίνηση που θα γίνει με το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις με πάνω από 600 νέους γιατρούς, θέμα που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής». 

Επίσης με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς στις διευκολύνσεις για τους βαριά πάσχοντες όπως η αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών, αλλά και η επέκταση των συνταγών φαρμάκων για τους χρονίως πάσχοντες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μέτρο που αναμένεται να θεσμοθετηθεί μέσα στον Σεπτέμβρη. 

ΔΕΘΒασίλης ΚικίλιαςυγείαΚυριάκος Μητσοτάκης