Πολιτική|06.09.2019 17:01

Καμμένος για προκαταρκτική: Θα προκύψουν ποινικά, εθνικά και πολιτικά στοιχεία (vid)

Σοφία Φασουλάκη

Την πεποίθηση ότι θα προκύψουν πολλά σημαντικά ποινικά, εθνικά και πολιτικά συμπεράσματα απο την προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η Εισαγγελία Διαφθοράς για το θέμα της βίζας, εξεφρασε αμέσως μετά την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είχε άλλωστε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά τον περασμένο Απρίλιογια το θέμα, «δείχνοντας» προς την περίοδο της υπουργίας του Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο, αν και βρέθηκαν να συγκυβερνούν, ειίαν τεράστιες κόντρες και πολιτικές διαφορές.

«Χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη Εισαγγελία, γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά», είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος στη μηνυτήρια αναφορά  που είχε καταθέσει είχε καταγγείλει παράτυπες διαδικασίες και την εμπλοκή παρένθετων εταιρειών στην υπόθεση της έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων.

«Η κατάθεσή μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια αλλά στοιχεία έχουμε για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», προσέθεσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν προτίθεται να γράψει βιβλίο όπως φημολογείται, απάντησε: «Να κάνει πρώτα η Δικαιοσύνη τη δουλειά της. Τα βιβλία γράφονται μετά, με ιστορικές αλήθειες και όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Στο ερώτημα εάν η υπόθεση θα πάει στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος έριξε τους τόνους, λέγοντας: «Οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε ας πάει στη Βουλή». 

Νίκος Κοτζιάςεισαγγελέας ΔιαφθοράςΠάνος Καμμένος