Υπόθεση Novartis: Ο Άρειος Πάγος διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία
Σοφία ΦασουλάκηΣτη Βουλή διαβιβάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελος Ζάχαρης τη δικογραφία για την υπόθεση των καταγγελλομένων πολιτικών παρεμβάσεων στη Novartis.
Προτού κλείσουν 24 ώρες από την κατάθεση του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή και τις βολές κατά «Ρασπούτιν», ο κ. Ζάχαρης διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τη δικογραφία, χωρίς να προβεί σε καμία κρίση ή σχόλιο όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ζητώντας να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα.
• Από τις καταθέσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου, τα πρόσωπα που έχουν μέχρι στιγμής κατονομαστεί ως ηθικοί αυτουργοί της σκευωρίας σε βάρος τους, όπως κατήγγειλαν, είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
• Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται από τους δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς με τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.
- Σοκ στα καύσιμα: Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε για πρώτη φορά την αμόλυβδη
- Δίωξη για βαριά κακουργήματα στον Τσαγκαράκη: Η επώνυμη καταγγελία που τον «έκαψε» - Το βαρύ κατηγορητήριο
- Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου - Παρέμεινε ανίκητος ο Ντουπλάντις
- Axios: Ο Τραμπ κάνει ήδη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν