Πολιτική|23.11.2018 18:59

Χαρίτσης: 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή -15.000 προσλήψεις την επόμενη τριετία

Newsroom

Την προαναγγελία 4.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Αυτό ανέφερε ο ίδιος, κατά την τελετή των εγκαινίων του ανακατασκευασμένου 4ο Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. 

Εγκαίνια και προσλήψεις

Ο κ. Χαρίτσης ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τους συνεργάτες του, «που κατόρθωσαν σε χρόνο-ρεκόρ -μόλις τρεις μήνες- να αποπερατώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο». 

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 470.000 ευρώ έχει πάρει έγκριση στις 16 Ιουνίου 2018 και ένα μήνα αργότερα υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον δήμαρχο. 

«Με την ευκαιρία της αισιόδοξης προοπτικής που ανοίγει στη χώρα η έξοδος από τα μνημόνια, η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στην Παιδεία των παιδιών μας» τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Σημείωσε ότι για πρώτη φορά φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην ειδική αγωγή, οι οποίες θα επεκταθούν σε 15.000 την επόμενη τριετία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι γίνονται επενδύσεις στην υλικοτεχνική υποδομή στα σχολικά κτίρια όλης της χώρας με προγράμματα που «τρέχουν» από το υπουργείο για να χτιστούν νέες σχολικές μονάδες αλλά και για την επισκευή και την ανακατασκευή σχολικών κτιρίων, για την ανακατασκευή αύλειων χώρων και παιδικών χαρών.

προσλήψειςΑλέξης Χαρίτσης