Πολιτική|24.10.2018 11:24

Ο Πολάκης απαντά στον Παπαντωνίου για την προφυλάκισή του

Newsroom

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου θα μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Μετά από μία εξαντλητική ανακριτική διαδικασία η οποία διήρκησε δύο ολόκληρες ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, 23.10.2018, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ.Ζαμανίκα και Γ.Ευαγγέλου και της εισαγγελέως πρωτοδικών, Αικατερίνης Τσιρώνη.

Ο ίδιος, όπως και η σύζυγός του αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, η οποία είναι  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα και αφορά σε 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα. Το εν λόγω ποσό δόθηκε, φέρεται να έλαβε ως δώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός για να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την εξαντλητική διαδικασία της απολογίας που ουσιαστικά ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και την Τρίτη για την κ.Κουράκου, το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο κ.Παπαντωνίου την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Βγαίνοντας χθες τα μεσάνυχτα με χειροπέδες καλυπτόμενες με σακάκι, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Η  εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

Απάντηση στον Γιάννο Παπαντωνίου, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης απαντά στον πρώην υπουργό, λέγοντάς του ότι πληρώνει το «δόγμα Σημίτη».

«Με 800 σελίδες κατηγορητήριο, με 3 εκατομ μίζες στα πράσα μετά τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε το 2017 (ενώ η υπόθεση ξεκίνησε το 2005) τολμάει και μιλάει ενώ οδηγείται στη φυλακή για "δόγμα Πολακη" ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού!!!!», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συνεχίζει: «Γιαννο μου το μαντήλι σου ΒΡΕΘΗΚΕ (απο τη Δικαιοσύνη) ΛΕΡΩΜΕΝΟ !!! Το "δόγμα Σημίτη" πληρώνεις....».

Γιάννος ΠαπαντωνίουΠαύλος Πολάκηςπροφυλάκιση