Πολιτική|20.10.2019 10:43

Γεωργιάδης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός χωρίς χαρτιά

Newsroom

Νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα προετοιμάζεται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών) με τους θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το νέο σύστημα εξωδικαστικού θα γίνεται «χωρίς κανένα χαρτί» και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. «Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και «από εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000».

Ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τον κόσμο να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου και εξήγησε ότι η διαδικασία είναι πλέον εξαιρετικά απλοποιημένη και δεν κοστίζει τίποτα.

εξωδικαστικόςΆδωνις Γεωργιάδης