Πολιτική|26.10.2019 13:43

Ν.Δ.: Γαλάζιο συνέδριο σε πράσινο φόντο με νυκτερινό αγώνα δρόμου

Σπύρος Μουρελάτος

Αντίστροφη µέτρηση για το 13ο Συνέδριο της Νέας ∆ηµοκρατίας, που θα πραγµατοποιηθεί από τις 29 Νοεµβρίου έως την 1η ∆εκεµβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Σύµφωνα µε κοµµατικές πηγές, το συνέδριο αναµένεται να χρησιµεύσει προκειµένου να αναδειχθεί η νέα πολιτική πραγµατικότητα, όπως αποτυπώθηκε µετά τα αποτελέσµατα των τελευταίων εκλογικών αναµετρήσεων, µε τη Ν∆ πλέον να φιλοδοξεί να εκφράσει αξιόπιστα το αίτηµα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για µετάβαση σε µια εποχή συλλογικής ωριµότητας.

Εκτός από την ανάπτυξη της οικονοµίας και τη δηµιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, πρόκειται να αναδειχθούν ζητήµατα όπως η κλιµατική αλλαγή, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου, η ισότιµη συµµετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονοµική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωµάτων.

Ανάµεσα στις καινοτοµίες που θα εφαρµοστούν θα είναι η προσωποποιηµένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή online ερωτηµατολογίου και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεµβάσεων από τους παρευρισκοµένους, αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στόχος είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ώστε να µειωθεί η χρήση χαρτιού σε ποσοστό άνω του 92%, αλλά και η διεξαγωγή φιλικού προς το περιβάλλον συνεδρίου.

Εξετάζεται και η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόµου για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αµεσα αναµένεται να οριστικοποιηθούν οι οµιλητές, αλλά και οι συµµετοχές-έκπληξη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα. Σύντοµα θα πραγµατοποιηθεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Νέα Δημοκρατία