Πολιτική|24.10.2018 15:36

Μπουτάρης και Ψωμιάδης συμφώνησαν ότι διαφωνούν 

Τίμος Φακαλής

«Ό,τι έγινε έγινε, ότι ειπώθηκε ειπώθηκε... πάμε για άλλα! Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, τραβάμε μια γραμμή και έχουμε μπροστά μας τον προεκλογικό αγώνα που θα γίνει σε πολιτισμένο επίπεδο», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης αμέσως μετά τη συνάντηση με τη συνάντηση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας μια σακούλα με γλυκά και ένα ενθύμιο με το Λευκό Πύργο και το σήμα της Βεργίνας μπήκε με καθυστέρηση 15 λεπτών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη. Για περίπου 20 λεπτά οι δυο τους συζήτησαν ποβλήματα της πόλης

«Ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ευγενή χειρονομία να ζητήσει ραντεβού ενόψει τον εκλογών με τον πρώτο πολίτη της πόλης. Φυσικά ανταποκρίθηκε. Συζητήσαμε προβλήματα που ενδιαφέρουν την πόλη και διαπιστώσαμε ένα κοινό ενδιαφέρον για το καλό της πόλης. Έχουμε σαφώς διαφορετική αντίληψη και ιδεολογία. Από κει και πέρα ο αγώνας για την εκλογή, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να είναι πολιτισμένος. Ότι έγινε έγινε, ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, πάμε για άλλα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Κύριε δήμαρχε περίμενα να με ρωτήσετε αν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα σας έλεγα χαριτολογώντας ότι ζει και βασιλεύει στις καρδιές και στις ψυχές των Ελλήνων και απέναντι από το παράθυρο σας είναι η προτομή του άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Με πολύ θέρμη φεύγω και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και σας και τους συναδέλφους αντιδημάρχους», ανέφερε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη. «Θυμίζω απλώς ότι το σήμα του Thessaloniki Food Festival είναι η γοργόνα και η γοργόνα είναι η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ρωτούσε ο βασιλιάς πέθανε η ζει και όποιος έλεγε απέθανε πνιγόταν, τον βγάζανε από το καράβι, οποίος έλεγε ζει ερχόταν καλοκαίρια».

Από τους αντιδημάρχους το παρόν έδωσε μόνο ο Σπύρος Πέγκας.

Παναγιώτης ΨωμιάδηςΓιάννης Μπουτάρης