Πολιτική|07.11.2019 17:42

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο

Βούλα Κεχαγιά

Την έντονη αντίδραση κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, να απαγορεύσει στον Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στο Περιστύλιο.

«Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τον πρόεδρο της Βουλής, εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο» αναφέρουν οι κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Τσοβόλας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Μέσων να τους ενημερώσει, τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ εντολήν του προέδρου της Βουλής. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.  

«Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για τη μεθόδευση, αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης, μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας» προσθέτουν. 

«Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

NovartisΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Τσοβόλας