Πολιτική|12.11.2019 07:10

ΣΥΡΙΖΑ: Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται

Βούλα Κεχαγιά

Με φόντο την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Προσφυγικό, η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεσή της στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να γίνει αρεστή στο ακροδεξιό της ακροατήριο.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εν αμφιβόλω την στήριξή του στο σχέδιο Νόμου για την ψήφο των αποδήμων, αφού οι όποιες αλλαγές δεν διασφαλίζονται από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στο Σύνταγμα και έχει το βλέμμα του στραμμένο στην σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής στον απόηχο δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν το πόρισμα για την Novartis με αναφορές πως ο Φρουζής έμπαινε στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα γεμάτη με χρήματα.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και για εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους, στοιχεία που όπως λένε παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές «όταν η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα».

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προώθησαν τη Δευτέρα 11/11 το σύνθημα της νεολαίας του κόμματος «η κανονικότητα επιτίθεται η Δημοκρατία απειλείται» για να καταδείξουν τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ασκεί εξουσία στην προσπάθειά της να κάνει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να ξεχαστεί το φιάσκο στην διαχείριση του προσφυγικού.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν όψει της επετείου για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου κι ενώ η ΑΣΟΕΕ έχει ανακοινώσει αναστολή της λειτουργίας της αυτήν την εβδομάδα. Σημειωτέον πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης έχει κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλουν νέο Γρηγορόπουλο», αιχμή που απαντήθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση με σχολιασμό και της παρουσίας των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο: «Υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη χρήση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο που μάς διατυπώνει το ερώτημα: μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;».

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την δραστηριότητα της Αστυνομίας έγινε ακόμη πιο σκληρή όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορήθηκε πως δεν σχολίασε την επιτυχία της εξάρθρωσης τρομοκρατικής οργάνωσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο αρμόδιος τομεάρχης έκανε λόγο για φθηνή προπαγανδιστική τακτική του Μαξίμου περί δήθεν αφωνίας, ενώ η Κουμουνδούρου μίλησε για γελοία καραμέλα της ΝΔ αναφερόμενος στις κατηγορίες περί δήθεν ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως προφανώς πρόκειται για σημαντική επιτυχία της ΕΛΑΣ την οποία αναγνώρισε ο κ. Ραγκούσης αλλά ξέχασε να αναφέρει η ΝΔ και θυμίζουν τις μεγάλες επιχειρησιακές επιτυχίες που έλαβαν χώρα επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Όπως για παράδειγμα την σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς τον Αύγουστο του 2016, της εξάρθρωση της οργάνωσης Combat 18 Hellas το Μάρτιο του 2018 και την εξάρθρωση μεγάλων δικτύων ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ σήμερα συγκαλείται εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή από την οποία έχουν εξαιρεθεί με απόφαση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης. Η συνεδρίαση γίνεται γίνεται την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση να αποπέμψει τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά για την ωμή παρέμβασή του προς την Δικαιοσύνη.

ψήφος αποδήμωνΣΥΡΙΖΑπροσφυγικόΑΣΟΕΕ