Πολιτική|28.11.2018 17:16

Χουλιαράκης: Ο προϋπολογισμός αλλάζει σταδιακά το δημοσιονομικό μείγμα

Κατερίνα Τζαβάρα

Αυτός ο προϋπολογισμός αλλάζει σταδιακά το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το δείκτη κοινωνικής προστασίας, τόνισε στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής αλλάζει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φόρων και των επιχειρήσεων και των μερισμάτων. Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι στον προϋπολογισμό που συζητείται προβλέπεται δαπάνη εκατομμυρίων για την ενίσχυση ενοικίου αλλά και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων κάτω των 24 ετών και μάλιστα «χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος των δημοσίων επενδύσεων όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό: «Στο μεσοπρόθεσμο υπάρχει αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και η πραγματική δαπάνη μένει στα ίδια επίπεδα. Άλλο δεν αυξάνεται και άλλο μειώνεται».

Επίσης ο κ. Χουλιαράκης επιχείρησε να αποδομήσει όσα η αντιπολίτευση λέει περί «παροχολογίας» ρωτώντας την αντιπολίτευση «Αν αυτά τα μέτρα είναι πράγματι παροχολογία, για ποιο λόγο τα ψηφίζετε;». Στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Αν αυτά είναι παροχολογία τι είναι αυτά που προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΝΔ;» Κλείνοντας δε, είπε χαρακτηριστικά: «Καλώ τον κόσμο που μας ακούει όταν του υπόσχονται τέτοια μέτρα να ρωτάει από πού θα χρηματοδοτηθούν. Η δική μας επιλογή είναι ένας δύσκολος δρόμος μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της δημοσιονομικής επέκτασης από την άλλη πλευρά».

Γιώργος Χουλιαράκηςπροϋπολογισμός