Πολιτική|28.11.2018 19:35

Νοτοπούλου: Επιβεβαιώνει το ethnos.gr για την υποψηφιότητά της

Newsroom

«Η  Θεσσαλονίκη και για τούτο εργάζεται εντατικά η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμου, δεν είναι πια η συμπρωτεύουσα της παρακμής. Γίνεται ηγέτιδα στα Βαλκάνια, μητρόπολη της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ρήξεις με πολιτικά κατεστημένα. Απαιτεί αναθεώρηση του τρόπου ζωής στην πόλη» γράφει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

T

Από το μεσημέρι της Τετάρτης το ethnos.gr έγραψε ότι έχει γίνει ήδη πρόταση από το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει την απάντησή της προκειμένου να ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου. Η ίδια βλέπει θετικά την πρόταση, έχει έρθει σε επαφή και με μέλη της δημοτική ομάδας του Γιάννη Μπουτάρη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απαντήσει θετικά.

Μετά την ανακοίνωση απόσυρσης από τα δημοτικά δρώμενα του Γιάννη Μπουτάρη παρατηρείται δυστοκία στην Πρωτοβουλία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της παράταξης στις εκλογές του Μαΐου αλλά και πολυδιάσπαση από τις πολλές υποψηφιότητες στο χώρο της κεντροαριστεράς (Ανοιχτή πόλη, Κίνηση των 5 δημοτικών συμβούλων, Σπύρος Βούγιας, Πρωτοβουλία κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η κ. Νοτοπούλου είναι το πρόσωπο το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης δημιουργώντας ένα νέο δημοτικό σχήμα που με προοπτική νίκης  θα διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο  Γιάννης Μπουτάρης έχει ήδη εκφραστεί θετικά για την  κ. Νοτοπούλου χαρακτηρίζοντάς την «έξυπνη». Κατά τη διάρκεια ημερίδας για το κυκλοφοριακό την Τετάρτη για τη Θεσσαλονίκη η κ. Νοτοπούλου δήλωσε:  «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προχωρήσει σε  ανοιχτή  ρήξη με τα πολιτικά κατεστημένα του παρελθόντος. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση το έκαναν βάζοντας τις βάσεις για να μετατραπεί από συμπρωτεύουσα της παρακμής σε ηγέτιδα δύναμη στην Νοτιονατολική Ευρώπη» . Στη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου με συγκεκριμένους άξονες τάσσεται και η δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ. 

δήμος ΘεσσαλονίκηςΚατερίνα Νοτοπούλου