Σταϊκούρας: Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής»
Newsroom«Το τραπεζικό σύστημα σταδιακά ανακάμπτει και τα κόκκινα δάνεια μειώνονται, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν και υπάρχει ανάγκη ταχείας μείωσης των κόκκινων δανείων στα επόμενα δυο με τρία χρόνια» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο 2nd NPL Summit με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια - Ανοίγματα - Πλατφόρμα Οικονομικής Ανάπτυξης».
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι, παρά τα έντονα σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης, παραμένει πρόβλημα η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και επανέλαβε ότι ο εφαρμοστικός νόμος για το σχέδιο «Ηρακλής» θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το σχήμα που προτείνει η κυβέρνηση έχει λάβει την έγκριση της Ε.Ε., ολοκληρώθηκε χθες η διαβούλευση γι' αυτό, ενώ ολοκληρώνεται και η διαδικασία προκειμένου το σχετικό νομοθέτημα να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες.
- Οι αγρότες έστειλαν τη λίστα με τα αιτήματά τους στον Μητσοτάκη - Όλα όσα ζητούν
- Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»
- Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο
- Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας συναντιέται με τον οδηγό που σκότωσε τα τρία του παιδιά - «Σε έχω συγχωρέσει»