Πολιτική|22.11.2019 18:57

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Βούλα Κεχαγιά

Περί τα 600 μέλη θα αριθμεί η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το μεγάλο ενιαίο οργανωτικό όργανο στον δρόμο προς το Συνέδριο της άνοιξης.

Τα ονόματα των στελεχών που θα συμμετέχουν-όπως αποφάσισε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα- θα ανακοινωθούν περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο όργανο αυτό θα συμμετέχει ολόκληρη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής και συντονιστές νομαρχιακών επιτροπών καθώς και αυτοδιοικητικά στελέχη. Επίσης, θα συμμετέχουν στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων που συνδέονται με αυτήν ώστε να σηματοδοτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον πως η Κεντρική Επιτροπή αλλά και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούνται και ασφαλώς θα συνεδριάζουν εφόσον θα πρέπει να λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις.

Παράλληλα με την ΚΕΑ θα συγκροτηθεί και θα λειτουργήσει ένα πολύ μικρότερο πολιτικό όργανο, κάτι αντίστοιχο με ένα Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα ενταχθεί ολόκληρη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Κατά τις πληροφορίες στην Ρένα Δούρου ανατέθηκε ο διατομεακός συντονισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Κλιματικής αλλαγής, στα οποία άλλωστε δίνει ιδιαίτερη έμφαση και το νέο πρόγραμμα του κόμματος.

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑσυνέδριο