Πολιτική|03.12.2019 17:17

Η κυβερνητική απάντηση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα την Τουρκία

Newsroom

Οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλούν ντόμινο ακόμα και στην εσωτερική πολιτική σκηνή και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ  έχουν ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για την αυριανή συνάντηση στο Λονδίνο αλλά και για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Αναλυτικά η απάντηση του Στέλιου Πέτσα σε ερώτηση δημοσιογράφου:

Όσον αφορά το πρώτο, ήταν σαφές και από την τοποθέτησή μου, ότι ήταν ένα αίτημα της τουρκικής πλευράς, για μια συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν, επίσης, και ο  Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος και η Διπλωματική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κυρία Παπαδοπούλου. Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των άλλων πολιτικών κομμάτων: Όπως ξέρετε, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε χθες τα πολιτικά κόμματα και η Κυβέρνηση κάθε φορά θα εξετάζει ποιο είναι το αρμόδιο επίπεδο, που θα χρειάζεται, ώστε να υπάρχει πάντα πλήρης ενημέρωση των άλλων πολιτικών κομμάτων, γιατί εδώ η στόχευση είναι εθνική και χρειάζεται όλα τα κόμματα να έχουν πλήρη γνώση των εξελίξεων».

Εντούτοις δεν αποκλείεται να υπάρξει κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αίσια έκβαση των συνομιλιών του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύριο Τετάρτη στο Λονδίνο.

ελληνοτουρκικές σχέσειςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέλιος Πέτσας