Πολιτική|06.12.2019 15:57

Προκαλεί ο Τζήμερος: Ήρωας ένα αξιολύπητο παιδί διαλυμένης οικογένειας

Newsroom

Σήμερα συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Στους δρόμους διαδηλώνουν χιλιάδες μαθητές και πολίτες, θέλοντας να δηλώσουν την εναντίωσή τους στη δολοφονία του 15χρονου παιδιού. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ένα tweet που έκανε ο Θάνος Τζήμερος ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Πάντως, ο ίδιος ο Θάνος Τζήμερος επιλέγει να μην αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα. Ωστόσο, γράφει χαρακτηριστικά: «Για το αξιακό σύστημα της Αριστεράς, ο "ήρωας" δεν κρίνεται από το πώς έζησε αλλά από το πώς πέθανε. Ήρωας ένα αξιολύπητο παιδί διαλυμένης οικογένειας που έψαχνε να βρει νόημα στη ζωή του με επαναστατική γυμναστική, ήρωας και ένας τροβαδούρος αισχρών στίχων, κήρυκας του μίσους».

T

Είναι τουλάχιστον προκλητική η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου, τη στιγμή που γίνεται ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από το όπλο του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Και, μπορεί ο ίδιος να μην επιλέγει να μιλήσει με ονόματα, ωστόσο καθόλου τυχαία δεν είναι η ημερομηνία που επιλέγει να κάνει ο ίδιος αυτό το «τιτίβισμα». 

Αλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςΘάνος Τζήμερος