Πολιτική|11.12.2019 16:44

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: «Η ανομία δεν γεννά δίκαιο»

Newsroom

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας Λιβύης. Εχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσιτς ανέλαβε πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΛιβύητουρκικές προκλήσειςΆγκυρα