Καραμανλής για στάση εργασίας Μετρό: «Δεν θα ανεχθούμε νταβατζιλίκια»
NewsroomΦανερά ενοχλημένος από την στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Μετρό για σήμερα, εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε πως «δεν θα ανεχθούμε νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», ενώ διαμήνυσε ότι «θα απαντήσουμε σκληρά».
Ο υπουργός της ΝΔ μιλώντας στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για κυρώσεις στους 21 διοικητικούς υπαλλήλους που, όπως είπε, αρνούνται να μετακινηθούν στα εκδοτήρια ώστε να βγαίνουν τα δρομολόγια. «Δεν θα ανεχτούμε 21 διοικητικοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ να κρατούν ομήρους 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί προσωπικό ασφαλείας, ικανό για να κυκλοφορεί πρωί και βράδυ το Μετρό.
«Ξεκινήσαμε με πολύ καλή διάθεση και κάναμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μιλήσουμε από το 2020 και από μηδενική βάση. Οι 21 άνθρωποι για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι εργαζόμενοι που μετακινούνται από γραφεία στα εκδοτήρια για να βγαίνουν τα δρομολόγια και αρνούνται. Κάνουμε κάτι που ήδη ισχύει στον ΟΣΕ».
- Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
- Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» - Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
- Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»
- Βιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση