Πολιτική|24.12.2019 15:30

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα στους πολιτικούς αρχηγούς (vid)

Newsroom

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα και η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Παραδοσιακά κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, δίπλα στο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συλλόγους και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι του έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και του ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία, προσφέροντάς του δώρα με πολλούς συμβολισμούς και παραδοσιακά προϊόντα συνδεδεμένα με τα έθιμα και την ιστορία του κάθε τόπου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον περίμενε έξω από το γραφείο του, και αμέσως μετά από τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς στην Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι συμβολίζουν τους διαχρονικούς αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Όπως σημείωσε «Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, με τα οποία σας περιβάλλουν οι Έλληνες, εντός και εκτός της Χώρας, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το υψηλό σας φρόνημα και για το ανεπίληπτο ήθος σας».

Ακολούθησαν κάλαντα και ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΚΡΗΤΕΣ», την Παιδική Χορωδία της Αστυνομίας, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, το Σώμα Προσκόπων και τέλος τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αντήλλαξε με όλους μικρούς και μεγάλους ευχές και τους χάρισε ένα αναμνηστικό με το εθνόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να θυμούνται την σημερινή επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα, που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και ένα δεντράκι από το Χαμόγελο του Παιδιού, που όπως τόνισε ο Πρόεδρός του κ. Γιαννόπουλος συμβολίζει την ελπίδα για να ριζώσει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Επίσης, ιδιαίτερες ήταν και οι ευχές από τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», οι οποίοι τόνισαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος τίμησε κατά την μέχρι στιγμής θητεία του την Ήπειρο όσο κανείς άλλος και του ευχήθηκαν να παραμείνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας και για την επόμενη θητεία.

Μαντινάδες και κάλαντα στον Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε στο Μέγαρο Μαξίμου Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και μαντινάδες. Το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου πέρασαν αρχικάτα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ». Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Σύλλογο Ασηγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και την Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης».

«Σας βλέπω πανέτοιμους» τους είπε ο πρωθυπουργός . «Ώστε να στέκουν τα βουνά να λένε το όνομα σου για όλα αυτά τα τίμια τα κατορθώματα σου» και «Βάστα γερά και μην ξεχνάς πως διάλεξαν εσένα», ήταν κάποιες από τις μαντινάδες που άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στις 13.00, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού τους οποίους συνάντησε το καλοκαίρι όταν επισκέφθηκε την Κάρπαθο. Ο πρωθυπουργός χάρισε δώρα στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες που έψαλαν τα κάλαντα με παραδοσιακές ενδυμασίες. 

Κάλαντα σε Τσίπρα από το Νηπιοτροφείο και την ελληνική παλαιστινιακή παροικία

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν σήμερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και από την Παλιαστινιακή Παροικία της Ελλάδας. Μία πιο παραδοσική νότα έδωσε η Ομοσπονδία Μουργκάνας Θεσπρωτίας που τραγούδησε και χόρεψε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου. Αρχικά, ο τέως πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με θερμές αγκαλιές από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, τα οποία έψαλαν τα χριστουγιαννιάτικα κάλαντα. Ο κ. Τσίπρας τούς μοίρασε δώρα, παιχνίδια, τα οποία προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας τραγούδησε τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αραβικά. Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Παροικίας, Μουσταφά Αζούς, ο οποίος ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρόνια πολλά και του πρόσφερε μία παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Επίσης, ηπειρώτικα κάλαντα συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων τραγούδησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας. Στο τέλος, τα μέλη της ομάδας δεν παρέλειψαν να χορέψουν ηπειρώτικα, φορώντας τις παραδοσιακές στολές της περιοχής. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξης Γεροτσέκας, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα στον κ. Τσίπρα και τη σύζυγό του, προσφέροντας χριστόψωμο, παραδοσιακά γλυκά αλλά και δύο βιβλία που σχετίζονται με τον τόπο τους. Με τη σειρά του, ο κ. Τσίπρας τούς ευχαιρίστησε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής παράδοσης.

Τα κάλαντα στη Φώφη Γεννηματά από τη χορωδία της Λεοντείου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στο γραφείο της στη Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους, μικρούς-μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε αγκαλιές. Ευχές πολλές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ειρήνη. Κάθε ευχή και μια ελπίδα. Ας την κάνουμε μαζί αληθινή. Χρόνια Πολλά!».Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους αι τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςκάλανταΦώφη Γεννηματά