Πολιτική|15.01.2020 19:59

Ποιος εισηγήθηκε την Σακελλαροπούλου και το χειροκρότημα των δικαστικών

Newsroom

Η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους συναδέλφους της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV η δικαστική συντάκτρια Σοφία Φασουλάκη, τον Οκτώβριο του 2018, καταχειροκροτήθηκε όταν και επελέγη στη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου επελέγη σε αυτή τη θέση με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που την ήθελαν να προτείνεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εκείνη απέφευγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι κάτι το οποίο της φαίνεται πολύ μακρινό και ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να υπηρετήσει. 

Η πρόταση Γεραπετρίτη

Σύμφωνα με τον προιστάμενο του πολιτικού τμήματος του Open TV Σωτήρη Σταθόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή ήθελε μία γυναίκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου δεν προέρχεται από την Κεντροδεξιά και θεωρείται μία υπερκομματική και ενωτική υποψηφιότητα. Ο πρωθυπουργός παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να προτείνει πολιτικό πρόσωπο, λόγω των ελληνοτουρκικών δεν άλλαξε την αρχική του θέση. Το όνομα της κας Σακελλαροπούλου έπαιζε από τις πρώτες ημέρες και αποτελεί μία πρόταση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. 

Αικατερίνη ΣακελλαροπούλουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠρόεδρος της Δημοκρατίας