Βουλή: Στις 10:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
NewsroomΣτις 10:30 διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνη υποψήφια, η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.
Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας «παρών» οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.
Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Διαβάζοντας τα 14 σημεία... πίσω από τις λέξεις - Τι εξασφαλίζει το προσχέδιο
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Έχουμε γενοκτονία γυναικών» - Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ
- Οργή στο Μισισίπι: Αστυνομικοί σκότωσαν παιδί ενός έτους, ενώ καταδίωκαν τη μητέρα του για κλοπή
- «Η αλληλεγγύη, η μεγαλύτερη δύναμη»: Το σινεμά Απόλλων στηρίζει γείτονά του μετά από καταστροφή