Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Χρήματα ζητά η ΕΕ
Μαρία ΨαράΤετ α τετ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσει για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, δηλαδή τον 7ετή προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο πλαίσιο δείπνου εργασίας.
Η συνάντηση είναι μία από τις 27 που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με όλους τους ηγέτες της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής για τη διάθεση και την κατανομή των κονδυλίων.
Το έργο της εξεύρεσης συμφωνίας είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου η συνεισφορά των κρατών καθαρών συνεισφορέων θα πρέπει να αυξηθεί.
Επίσης, το «πράσινο συμβόλαιο της Ευρώπης» και οι νέες προκλήσεις κάνουν την ΕΕ να μιλά για μείωση των κονδυλίων για τη Συνοχή και τη Γεωργία.
Οι συμφωνίες αφορούν σε όλα τα θέματα προς το παρόν. Ο Σαρλ Μισέλ έχει συγκαλέσει ήδη έκτατη Σύνοδο Κορυφής με έναρξη… 20 Φεβρουαρίου, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τελειώσει.
- «Μας μετατρέπουν σε ενεργειακό σκουπιδότοπο»: Ανησυχία για μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο
- «Έκανε φασαρίες»: Τι λένε γείτονες για τον 27χρονο που δολοφόνησε με 15 μαχαιριές την Πηνελόπη
- Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Τα «2+2» μηνύματα σε Άγκυρα και επενδυτές και το κρίσιμο σπριντ πριν τον ΟΗΕ
- Το υπουργικό ζεύγος που πήγαινε στο Κολωνάκι, η Ντόρα που κάτι ξέρει και τα διυλιστήρια στο κάδρο Τσίπρα