Πολιτική|05.02.2020 19:25

«Ξεπαγώνει» ο διάλογος Αθήνας - Αγκυρας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Newsroom

Ξεπαγώνει απ' ότι φαίνεται ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το νωρίτερο, αναμένεται να επανεκκινήσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN TV, Σπύρο Μουρελάτο, αυτός ο νέος γύρος συζητήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί είτε στις 17 είτε στις 21 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που το ξεκίνημα των συζητήσεων στις  δυο προαναφερθείσες ημερομηνίες δεν καταστεί δυνατό, τότε ίσως να υπάρξει κάποια ημερομηνία ακόμα και αρχές Μαρτίου.

Το σίγουρο είναι, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, ότι οι συζητήσεις θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους, σε επίπεδο τεχνικό-στρατιωτικό, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα εάν θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει διαμηνύσει κατά το παρελθόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και κατά τις περιόδους όξυνσης της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, θα πρέπει να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να αντιμετωπίζονται πολιτικά οι όποιες προκλήσεις, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

κρίση στη ΜεσόγειοΜέτρα Οικοδόμησης ΕμπιστοσύνηςΤουρκία