Πολιτική|14.02.2020 13:59

Τσίπρας: «Εκτός τόπου και χρόνου ο Μητσοτάκης - Κάνει όλο αρνητικά ρεκόρ»

Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. «Είναι εκτός τόπου και χρόνου, έκανε μια προσπάθεια να τα ωραιοποιήσει. Ανέγνωσε ερωτήματα που θέσαμε εμείς με τον τρόπο που ήθελε. Κατέγραψα όντως στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ. Είναι προφανές ότι η χώρα και η οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά, όχι όμως αυτή που λέτε εσείς, καθώς σας διαψεύδει και η Κομισιόν, ακόμα και στον προϋπολογισμό που λέγατε 2,8 και είναι στο 2,4 και πέφτει τα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη της οικονομίας θα έρθει μέσα από τη συρρίκνωση δικαιωμάτων εργασίας και τους μισθούς φτώχειας. Δεν είδαμε ούτε μπουλντόζες στο Ελληνικό, ούτε δουλειές που λέγατε. Για τη μείωση της ανεργίας θα πρέπει να δουλέψετε πάνω σε όσα αναλάβατε τον Ιούνιο του 2019 με την ανεργία στο 17% κι όχι στο 28% που ήταν επί των ημερών σας.

Η ΕΡΓΑΝΗ αναφέρει ότι το τελευταίο τρίμηνο ήταν το χειρότερο από το 2013 με απώλεια 186.000 εργασίας. Και τον Αύγουστο είχατε ρεκόρ μερικής απασχόλησης και κάνατε και ρεκόρ απολύσεων 15ετίας.

Αφήστε λοιπόν την καραμέλα και τα ψέματα που εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια, δουλειές για όλους. Πού είναι όλα αυτά;

Κάντε μια βόλτα στην αγορά κι όχι εκεί που πάτε και θα τα μαθαίνουμε από το trip advisor. Ζήσαμε τις χειρότερες γιορτές από το 2015 και μετά. Έπεσε ο τζίρος 30%. 

Οσο κι αν μειώσεις τη φορολογία στα κέρδη, αν δεν έχει πολιτική ενεργούς ζήτησης που θα τονώσει την κατανάλωση, αν δεν ανέβει ο κατώτατος και μέσος μισθός δεν κάνεις τίποτα. Αυτά τα χρήματα που δώσαμε εμείς δεν πήγαν στους έχοντες, πήγαν σ' αυτούς που και ένα ευρώ να έχουν στην τσέπη τους, το καταναλώνουν γι αυτό ανέβηκε η αγορά.

Θέλω να επισημάνω το εξής: Οι διαφορές είναι ουσιαστικές, πολιτικές και ιδεολογικές. Εδώ δεν θα σας κατηγορήσω για εξαπάτηση. Μιλάγατε για οδοστρωτήρα. Αλλά στα εργασιακά...» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ