Πολιτική|25.10.2018 17:25

Μαξίμου κατά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: «Περιμένουν κάτι και φοβούνται»

Newsroom

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν. Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι».

Στην ανακοίνωση, επίσης, σημειώνεται: «Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

«Πυρά» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, είχε ανεβάσει τους τόνους, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι βρίσκεται σε «σύγχυση». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επειδή ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής, σε έντονο ύφος, απάντησε, επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα από τον πρωθυπουργό: «Από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200 δισ. ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Περιμένουμε, όμως, να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του υπουργού του ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος» τόνισε στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Μέγαρο ΜαξίμουΚΙΝΑΛΝέα Δημοκρατία