Πολιτική|17.02.2020 15:38

Κοντονής: Εκφορά του λόγου του Τσίπρα «ο έλεγχος αρμών της εξουσίας»

Newsroom

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για έλεγχο των «αρμών εξουσίας», προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει χούντα στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φράση είπε ότι η συγκεκριμένη φράση ήταν «εκφορά του λόγου, που επιδέχεται μίας ερμηνείας». Μιλώντας στο Θέμα FM ο πρώην υπουργός είπε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει ότι σέβονται τους θεσμούς. Ακόμη είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός διευκρίνισε τι εννοούσε στη δευτερολογία του. 

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εννοούσε ότι θα γίνει πραξικόπημα καθώς μιλούσε για ενδυνάμωση των Θεσμών. «Είναι προφανές ότι δεν εννοούσε κανένα πραξικόπημα ο κ. Τσίπρας, άλλωστε φάνηκε από τη θητεία ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός στο νόμο και τους Θεσμούς», δήλωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. «Ο κ. Τσίπρας εννοούσε την ενδυνάμωση των Θεσμών, ώστε να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, με ανεξάρτητες αρχές κτλ» συμπλήρωσε.

Στέλιος ΚούλογλουΣταύρος Κοντονής