Πολιτική|07.12.2018 13:36

Καμμένος: Νεκρή η Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις δηλώσεις Ζάεφ (vid)

Newsroom

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "Συμφωνίας των Πρεσπών"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ζητά πλέον, την απόσυρση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ με αφορμή βίντεο όπου φαίνεται ο Ζόραν Ζάεφ να μιλά για μακεδονική γλώσσα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει το ίδιο στη Βουλή της πΓΔΜ, όπου έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αναφορά του Ζόραν Ζάεφ στο θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

Νωρίτερα σε βίντεο που ανάρτησε ο Ζόραν Ζάεφ στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι «είμαστε μακεδόνες», μιλάμε «μακεδονικά» και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά».

Στο εν λόγω βίντεο, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός». Στους ισχυρισμούς του συμπεριέλαβε και σχόλια του τύπου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει όσο ποτέ στο παρελθόν τη «μακεδονική« ταυτότητα και την «μακεδονική γλώσσα».

ΠΓΔΜΣυμφωνία των ΠρεσπώνΖόραν ΖάεφΠάνος Καμμένος