Βαρβιτσιώτης: Η ΕΕ όφειλε να μην είναι φοβική απέναντι στις σημαντικές προκλήσεις
Newsroom«Η προσέγγιση στα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορεί να αποφασίζεται διαρκώς στο ζύγι - κέρδη και ζημιές. Σε μια εποχή διαρκών μεταβλητών, αναταράξεων και αβεβαιοτήτων, καθημερινών προκλήσεων αλλά και μεγάλων ευκαιριών, η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να διχάζεται απέναντι στις μεγάλες αποφάσεις», επισημαίνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνει σε άρθρο του στα «Νέα» ότι «η EE - ως παγκόσμιος πολιτικός και οικονομικός γίγαντας - όφειλε να μην είναι φοβική απέναντι στις σημαντικές προκλήσεις, όπως είναι η Πολιτική Συνοχής, η Διεύρυνση, η Κλιματική Αλλαγή, η Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό».
Τονίζει επίσης ότι με το σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας έως το 2028, που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, «θέλουμε να γίνουμε το θετικό παράδειγμα της Ευρώπης», ενώ προσθέτει ότι «το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο δεν μπορεί να είναι ένα κείμενο προσθαφαίρεσης αριθμών, αλλά γενναίων οραματικών πολιτικών με μετρήσιμα μεγέθη, που θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών της EE».
- «Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση» αποκάλυψε τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ σε Έλληνα γιατρό
- Βλαχάκος για Ίμια: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό - Υπάρχουν ντοκουμέντα»
- Τραγωδία: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγία Σοφία»
- Η πικρή αλήθεια του πολέμου: Σχεδόν 2 εκατ. οι νεκροί στρατιώτες Ρωσίας και Ουκρανίας