Πολιτική|24.02.2020 09:17

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό: Το σχέδιο Κικίλια για τους εκδρομείς από τη Βενετία

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει, στις 09:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αναλυθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες και γενικότερα τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ δεν αποκλείεται να παρθούν και να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τη θωράκιση της χώρας. Ταυτόχρονα θα αναλυθεί στον πρωθυπουργό η κατάσταση των μαθητών που βρίσκονται στην Ιταλία και θα επαναπατριστούν άμεσα.

Ο Βασίλης Κικίλιας προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr να αναλύσει τις κινήσεις που θα γίνουν στους εκδρομείς του σαββατοκύριακου στην πληγείσα Βενετία, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα με αποκορύφωμα την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

ΒενετίαΒασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊός