Πολιτική|28.02.2020 21:31

Μέρκελ, Μακρόν και Μισέλ ενημέρωσε για το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης

Newsroom

Σε ενημέρωση Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και τον Γάλλο πρόεδρο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν. 

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί παράνομες εισόδους στην χώρα. «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», έγραψε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

T

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν η κατάσταση στην Τουρκία, οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

μετανάστεςΚυριάκος ΜητσοτάκηςπρόσφυγεςΕμανουέλ ΜακρόνΆνγκελα ΜέρκελΤουρκία