Πέτσας: Εξετάζονται δύο σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κλειστά κέντρα
NewsroomΔύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα είναι κοντά σε αεροδρόμια μελετώνται για την κατασκευή κλειστών κέντρων, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την «επόμενη ημέρα», τονίζοντας ότι βασικό μέλημα είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον Έβρο αλλά και να παρεμποδιστούν όσοι θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται όσοι μπαίνουν παράνομα και θα εφαρμόζεται η διαδικασία απέλασής τους, τόνισε ο κ. Πέτσας. Επίσης, στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται και οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο κ. Πέτσας μίλησε για μία «συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία». «Συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία αποτελεί η συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο», τόνισε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ για νέο νεκρό στον Έβρο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για τη φύλαξη των συνόρων και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία ενθαρρύνει μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και τόνισε πως είναι «σαφής η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΕ».
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων