Πολιτική|04.03.2020 14:04

Πέτσας: Εξετάζονται δύο σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κλειστά κέντρα

Newsroom

Δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα είναι κοντά σε αεροδρόμια μελετώνται για την κατασκευή κλειστών κέντρων, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την «επόμενη ημέρα», τονίζοντας ότι βασικό μέλημα είναι να  αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον Έβρο αλλά και να παρεμποδιστούν όσοι θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται όσοι μπαίνουν παράνομα και θα εφαρμόζεται η διαδικασία απέλασής τους, τόνισε ο κ. Πέτσας. Επίσης, στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται και οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο κ. Πέτσας μίλησε για μία «συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία». «Συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία αποτελεί η συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο», τόνισε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ για νέο νεκρό στον Έβρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για τη φύλαξη των συνόρων και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία ενθαρρύνει μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και τόνισε πως είναι «σαφής η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΕ».

Τουρκίακυβερνητικός εκπρόσωποςΣτέλιος Πέτσαςκέντρα υποδοχής προσφύγων