Πολιτική|07.03.2020 13:57

Στην παράσταση «Ανθρωποι και Ποντίκια» ο Αλέξης Τσίπρας - «Συμβαίνουν δίπλα μας»

Newsroom

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την παράσταση «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη στον τεχνοχώρο Cartel, στο Βοτανικό. Μάλιστα, μετά το τέλος της παράστασης φωτογραφήθηκε με όλους τους συντελεστές και σε ανάρτησή του στο Instagram σημείωσε τα εξής:

«Mε τους συντελεστές μιας εκπληκτικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μπισμπίκης, μεταφέροντας το «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Στον Τεχνοχώρο Cartel, στο Βοτανικό, η θεατρική πλοκή εκτυλίσσεται στον φυσικό χώρο, όπου πιθανότατα δεκάδες άλλες παρόμοιες ιστορίες συμβαίνουν στο πραγματικό χρόνο, δίπλα μας, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο και τα φώτα της πόλης. Μια παράσταση τόσο σκληρή όσο και ο κόσμος γύρω μας.»

T

Η παράσταση «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Cartel για δεύτερη χρονιά. «Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει γίνει η μεγαλύτερη μας απειλή και η μοναδική μας ελπίδα». Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο η συγκλονιστική ιστορία των ηρώων του Στάινμπεγκ. Η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό, ενώ επιτρέπουν μια σύγχρονη ανάγνωση και σκηνοθετική προσέγγιση που υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Μια μάντρα ανακύκλωσης, στην περιοχή του Βοτανικού δίπλα από τα hot spot των μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ο χώρος μέσα στον οποίο οι ήρωες δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και ελπίζουν.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη.

Αλέξης Τσίπραςθεατρική παράσταση