Πολιτική|14.03.2020 10:19

Πέτσας σε καραντίνα: «Μένω σπίτι, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τους πολίτες»

Newsroom

Το Eurogroup της 16ης Μαρτίου αναμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν για τον πληθυσμό που πλήττεται από τον κοροναϊό. Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Λεπτομέρειες απέφυγε να δώσει, ωστόσο, τόνισε ότι πρόκειται για πρωτοφανή μέτρα, ανάλογα του παγκόσμιου σοκ που έχει προκαλέσει ο θανατηφόρος ιός. 

Πρόσθεσε δε πως σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας, ωστόσο, σημείωσε ότι τα δημόσια οικονομικά δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προβεί σε μείωση δημοσιονομικών στόχων και πλεονασμάτων, λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, του οποίου η σύζυγος βρέθηκε θετική στον ιό και θα παραμείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, έστειλε το μήνυμα που διανέμει η κυβέρνηση, πως, οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι θα παρθεί όποιο μέτρο χρειαστεί και σε πρώιμο στάδιο για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πρόληψη.

ΚορονοϊόςΣτέλιος Πέτσας