Πολιτική|23.03.2020 21:13

Θεοδωρικάκος: «Απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια» ο κορονοϊός

Newsroom

Ως «απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια» χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού είπε πως «τα μηνύματα είναι θετικά, οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίνονται θετικά και είμαστε σε καλό δρόμο».

Σχετικά με την καθαριότητα στους δήμους και την αποκομιδή των απορριμμάτων ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «οι δήμαρχοι είναι στις θέσεις τους και παλεύουν, οι εργαζόμενοι δείχνουν ευσυνειδησία και μεγάλη προσφορά παρά τις δυσκολίες του κορονοϊού. Έχουμε πάρει μέτρα και θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο βάρδιες ώστε εάν κάποιος εργαζόμενος αρρωστήσει από τον κορονοϊό να μην μπει τέλος και στη δεύτερη βάρδια. Επίσης έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους δημάρχους να προσλάβουν μέχρι τέσσερις μήνες έκτακτο προσωπικό κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης. Έχουμε εφοδιάσει με πρόσθετα εφόδια τους εργαζόμενους. Παράλληλα ζήτησα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να με ενημερώσει για τις ελλείψεις σε επίπεδο μέτρων ασφαλείας και ειδικότερα για τους εργάτες καθαριότητας».

Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση περιμένει μια πολύ μεγάλη παρτίδα από γάντια και μάσκες έτσι ώστε να καλυφθούν οποιαδήποτε κενά υπάρχουν. Είμαστε έτοιμοι να παίρνουμε υπόψιν μας και το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή εάν για οποιονδήποτε λόγο σε κάποιο δήμο δεν δουλέψει άμεσα το σύστημα δίνουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους να αποφασίσουν και να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες καθώς δεν διανοούμαι να υπάρξει περίπτωση να δούμε σκουπίδια στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο «το Δημόσιο λειτουργεί κανονικά, έχουμε δώσει άδειες σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα γιατί δεν θέλουμε να ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα έχουμε κάνει ευέλικτα ωράρια, έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση».

«Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Tάκης ΘεοδωρικάκοςΚορονοϊός