Πολιτική|01.04.2020 17:43

Συλλυπητήρια Πούτιν σε Μητσοτάκη για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Θανάσης Αυγερινός

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τον θάνατο της εμβληματικής μορφής της Αντίστασης και της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου. 

Όπως σημειώνει ο κ. Πούτιν «ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαίας επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δοσιλόγων τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών».

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεχθείτε παρακαλώ τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξέχοντος πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της Ελλάδας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δωσίλογών τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.

Παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπόνιας και της υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά τιμής,

ΒΛ.ΠΟΥΤΙΝ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ

ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα

Βλαντίμιρ ΠούτινΜανώλης ΓλέζοςΚυριάκος Μητσοτάκης