Πολιτική|11.04.2020 15:39

Στέλιος Πέτσας για «αντάρτικο» Βαρουφάκη και το νέο 800άρι για Μάιο-Ιούνιο

Newsroom

Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη συμπεριφορά που επέδειξε κατά τον έλεγχό του στην Αίγινα. Αφού μένει μόνιμα στο νησί ας το αποδείξει επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το καλό παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ενώ για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε λίγο αργότερα στην ίδια εκπομπή κι ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιαννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ακολούθησε την ίδια γραμμή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στην κοινωνία, πόσο μάλλον ένας αρχηγός κόμματος».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί κι εμείς «Να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι. Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε παρότι είναι δύσκολο. Αποδίδει το μέτρο. Ας το κρατήσουμε δύο βδομάδες ακόμη και πάμε μετά σιγά σιγά για χαλάρωση».

Για τα μέτρα είπε: «Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες οι πολίτες θα ξέρουν τι να περιμένουν μέσα στον Μάιο. Γιατί θα αρχίσει η αποκλιμάκωση από κάποιον τομέα κι όχι από κάποιον άλλο. Σιγά σιγά θα αίρονται οι περιοριστικές διατάξεις» ενώ καυτηρίασε τα χρονοδιαγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χαρακτηρίζοντάς τα fake news, και πρόσθεσε ότι έχει επιληφθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Για το θέμα με τους ρομά στη Λάρισα και την καραντίνα χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα: «δύσκολο γιατί είναι μέσα στον αστικό ιστό, θα  κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε τον οικισμό όπως κάναμε και σε άλλους οικισμούς. Θα δούμε και τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες κι αλλού για να μην έχει διασπαρεί στις γύρω περιοχές»

Για όσους πιαστούν να φεύγουν το Πάσχα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει «αφαίρεση πινακίδων, 300 πρόστιμο» και τα... πίσω-μπρος.

Για τα φαινόμενα μαζικής απόβασης σε νησιά όπως η Τήλος είπε «δεν επιβεβαιώνουμε μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων που άλλαξαν τον τόπο κατοικίας τους για να πάνε στο νησί».

Οσον αφορά στην οικονομική στήριξη: Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όλοι θα λάβουν τις ενισχύσεις. Ηδη πήραν το έκτακτο δώρο στην Υγεία».

Πρόσθεσε δε ότι Μάιο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα λάβουν οι πληττόμενοι και νέο 800άρι και σ' αυτούς θα συμπεριληφθούν και οι επιστημονικές ομάδες, ενώ όσον αφορά σε σενάρια που αφορούν σε μείωση ΕΝΦΙΑ 25% για όσους παίρνουν μειωμένο ενοίκιο είπε «Δεν το επιβεβαιώνω».

Τέλος αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στέλιος Πέτσαςεπίδομα 800 ευρώΓιάνης Βαρουφάκης